Acasă petreci 60% din viață.

Pentru că vreau să trăiesc într-un mediu confortabil am ales xComfort! Tehnologia xComfort face diferența!

Controlez casa de pe smartphone.

Abia aștept să ajung acasă!

ÎȚI FACEM VIAȚA MAI UȘOARĂ!

Singura firmă din vestul României autorizată de către Eaton pentru instalarea sistemelor xComfort!
http://www.xcomfort.com/choose-installer.asp?ProvinceID=506

Dacă omenirea a reușit să trimită o navă pe o cometă de ce nu am controla și propria casă de oriunde ne-am afla? Prin comparație pare deja un lucru banal!

Ce este o casă inteligentă?

O casă inteligentă este o casă care ”știe” când este locuită și se adaptează la nevoile locatarilor.

Trendul actual pe piaţa construcţiilor constă în realizarea unor case eficiente din punct de vedere energetic şi care asigură confort maxim locatarilor.

Sistemele care realizează „inteligenţa” locuinţei permit:

 • controlul sistemelor de încălzire şi răcire;
 • controlul luminilor pornit/oprit şi reglaj intensitate luminoasă;
 • controlul rulourilor;
 • detectarea prezenţei în casă şi efectuarea unor scenarii predefinite (program dimineaţă, program casă nelocuită, program petrecere, zonare încălzire, program de seară şi multe altele, totul depinzând doar de imaginaţia şi nevoile utilizatorului);
 • orice aparat electric poate fi comandat de la distanţă.

Scenariile se pot declanșa la sesizarea prezenței locatarilor în casă sau pot fi declanșate de la distanță (prin accesarea sistemului de pe orice tabletă sau telefon smart cu conexiune la Internet).

Se pot programa diverse scenarii cu ajutorul cărora sistemul să execute acțiuni, cum sunt:  ridicarea/coborârea unor rulouri, aprinderea/stingerea/reglarea unor surse de lumină, setarea încălzirii/răcirii la anumiți parametri.

Cu un termostat de ambient clasic se poate controla centrala termică dar nu se poate controla în mod diferențiat încălzirea.

Cu sistemul inteligent se poate regla temperatura în mod diferențiat, pe zone ale casei. Economia se obține din faptul că zonele neutilizate (de exemplu noaptea) vor trece pe regim ”economic”. Se economiseşte energie atât în timpul zilei cât şi în timpul nopţii, cu casa locuită sau liberă.

Confortul este mărit iar economia de energie de asemenea. Dacă am uitat căldura pornită acasă, nu este nici o problemă, o pot reduce de la birou sau din mașină.

Iată o exemplificare – programul meu de acasă:

 • dimineaţa ridic ruloul camerei la poziţia dorită (în funcţie de intensitatea luminii naturale din acea zi) prin apăsarea unui buton
 • senzorii de mişcare mă detectează şi aprind anumite lumini (pe care le-am programat anterior)
 • după terminarea programului de dimineaţă apăs un alt buton comunicând astfel sistemului mesajul „cameră nelocuită”. Automat încălzirea din camera mea este trecută în regim economic şi se deconectează anumiţi consumatori electrici. Dacă vorbesc la telefon şi uit să anunţ sistemul că am plecat nu este nici o problemă: voi face asta de la distanţă, cu telefonul mobil, tableta sau calculatorul de la birou.
 • când termin programul de lucru mă reconectez la sistem (tot cu ajutorul Internetului) şi comunic mesajul „cameră locuită”. Până când ajung acasă camera mea este caldă (regim confort);
 • dacă ajung acasă după lăsarea întunericului voi găsi anumite rulouri coborâte. Sistemul a executat deja un scenariu prestabilit folosind un senzor crepuscular.
 • oricând doresc pot să cobor anumite rulouri (de exemplu cele de la parter) şi în timpul zilei, atunci când casa este nelocuită, aceasta fiind atât o protecţie la intrarea prin efracţie cât şi o contribuţie la economia de energie termică, suprafeţele vitrate fiind responsabile de cele mai mari pierderi de energie;
 • soţia mea are propriul program şi procedează similar. Camera fiicei mele de 9 ani o monitorizez de la distanţă, în aceleaşi condiţii.

După cum se vede am instalat sistemele de care am eu nevoie. Se pot instala şi alte echipamente, sistemul fiind foarte flexibil şi permiţând extinderea pe module. Pentru amatorii de petreceri se pot instala echipamente pentru lumini care să producă diverse efecte vizuale, atât în interiorul casei cât şi în spaţiile exterioare. Instalarea este simplă din punct de vedere electric și hidraulic. Flexibilitatea Smart Home Controllerului este mare, putând să controlăm echipamente pentru confort, să extindem oricând sistemul și să personalizăm casa. Mediul devine foarte plăcut.

Echipa de la Precadis, având o vastă experiență în concepţia şi mentenanţa echipamentelor termice instalează sisteme care vă pot transforma casa. O vom face inteligentă.

Aceste automatizari se pot instala si la sedii de firme (birouri, hale sau alte utilitati).

Aşadar vă propun o tehnologie nouă, uşor de instalat în case finisate, cu beneficii imediate.

Confortul nu este un lux!

Pentru detalii tehnice concrete vă stau la dispoziție la tel.: 0744616873.

ing. Adrian Stănășel

 

smart_home

AI CONFORT ȘI TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ GENERAȚIE!

uN VIDEOCLIP DESPRE NOUL VARIATOR INTELIGENT DE LA EATON